Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2014 11:51 - Еврофондове и крадене на европейски пари
Автор: demonov Категория: Политика   
Прочетен: 609 Коментари: 0 Гласове:
2



     Всички ние, простосмъртните българи, всеки ден в рекламните блокове на водещите телевизии, гледаме реклами на тази или онази европейска програма или на този или онзи проект, финансиран от европейска програма. От самите реклами обаче нищо не можем да разберем. Нито как се кандидатства, нито за какви инвестиции, нито как се реализира, нито как се плаща европейски проект. Следователно ползата за потенциалният бенефициент е никаква. Той не научава нищо за европейските фондове. Гледа изпразнени от съдържание реклами, възприема европейските фондове като някаква непозната дивотия и си мечтае да се добере до някое евро от тях.     Започнах да разсъждавам по този въпрос. Зададох си първо въпроса нима Европейският съюз не вижда, че това е прахосване на огромни средства, без никакъв смисъл и полза. Явно Европейският съюз вижда всичко това и независимо от всичко продължава да плаща прахосаните пари. Зададох си следващият въпрос, а именно толкова ли са тъпи европейските държави, че да ни дават пари, които ние да прахосваме и крадем! Едва ли са толкова прости. Все пак имат богати държави, а в цивилизованият свят няма глупаци с много пари. Явно не това е отговорът.
     Продължих да събирам информация и да размишлявам. Започнах да гледам колкото може повече публицистични и новинарски предавания и ми направи впечатление следното: в нито едно предаване и нито един журналист не спомена нищо срещу Европейският съюз. Никой не си позволи критика срещу неговата политика. Всички в един глас ни убеждават в съвършенството на ЕС. Всички ни съобщават с авторитет за всяка критика от ЕС към нас. Никои обаче не споменава за защита на българският интерес пред ЕС. Ако някои политик като Волен Сидеров се опита да критикува ЕС, веднага среща острото зъбене на съответният телевизионен водещ. Тогава намерих отговора и го споделям тук.
     Европейският съюз налива огромни пари на европейският данъкоплатец, в това число и българския, на нашите медии, за да си купи тяхната лоялност! Това е горчивата истина. Медиите са най-мощното средство за манипулация на общественото мнение. С тези пари ЕС си плаща, за да ни манипулират. Това не е демокрация. Това не е свобода. Това е тоталитаризъм много по-лош от комунистическия. Това е промиване на мозъци и превръщане на обикновените хора в зомбита. За нас в светая светих се превръща великия Европейски съюз. Ние може да умираме от глад, болести, мизерия, но трябва да се прекланяме пред великият Европейски съюз. И го правим с нужните теманета и метани. Ние трябва да си затворим АЕЦ, защото така е наредил свещеният Европейски съюз. Ние няма да строим Южен поток, защото така е наредил великият Европейски съюз. Ние няма да строим АЕЦ Белене, защото така е наредил пакъ същия. Ние ще затворим Кремиковци, Химко Враца, Плама Плевен и още стотици предприятия, защото пак има нареждане от Брюксел.
   Скоро ще трябва да умрем, защото отново има нареждане от нашата свещена крава, наречена естествено Европейски съюз. Бог да прости България. Но и Бог няма значение пред новият ни бог, наречен Европейски съюз!!!

 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demonov
Категория: Политика
Прочетен: 19398
Постинги: 6
Коментари: 6
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031